You are here

Assar
Architects

Sainte-Anne Ziekenhuis

Sainte-Anne Ziekenhuis

In het voorgestelde gebouw zijn de functies georganiseerd conform het supergedetailleerde programma en de beperkte terreinoppervlakte.

Deze functionaliteit concentreert zich rond 3 elementen:

  • Overzichtelijke circulatiestromen rond een centrale kern die alle verdiepingen met elkaar verbindt, van het gelijkvloers tot de hoogste etage.
  • Het hele gebouw baadt in natuurlijk licht dankzij 2 grote patio’s waarrond zich de verschillende diensten bevinden.
  • De aansluiting op het bestaande gebouw is een structurerende as die zorgt voor een vlotte verbinding tussen de diensten.

 

Leidraad voor het algemene ontwerp van de circulatie was de vereiste dat die duidelijk moest zijn.

Het gebouw is “verbonden” met de stad en het ziekenhuis.

Het gelijkvloers komt uit op het voorplein en biedt een doorkijk op de rue d’Alésia.

Deze benedenverdieping is georganiseerd rond de interne circulatiestromen, die een voortzetting zijn van de bestaande, bewaarde verkeersassen.

De eerste verdieping van de sokkel sluit aan bij de schaal van de rue Broussais, die wordt omkaderd door het spoorwegviaduct.

Het gebouw is verankerd in zijn omgeving, waardoor alle mogelijkheden openliggen voor het ontwerp van de bovenverdiepingen.

 

Wedstrijd: ontwerp, bouw en onderhoud van het nieuwe gebouw voor neurowetenschappen van ziekenhuis Sainte-Anne in Parijs.

14e - Parijs
FR
ASSAR FRANCE ARCHITECTS
ASSAR ARCHITECTS
CENTRE HOSPITALIER SAINTE-ANNE
Gezondheid & Welzijn
2019
14 700 m2
Architecten-ontwerpers: ASSAR ARCHITECTS & VGA
Opdrachtnemende aannemer: CARDINAL EDIFICE
Co-aannemer: ETPO, FRANKY
Studiebureau Technieken/HQE: ARTELIA

Clearfix