You are here

Assar
Architects

DE AUGUSTIENTJES

KDV DE AUGUSTIENTJES
DE AUGUSTIENTJES

In November 2017, De Augustientjes crèche in Geel was extended by the addition of an extra 75 places. A unit with care space was created on the ground floor, connected to the existing building where the sleeping areas are located. The first floor comprises a complete unit with the necessary care, sleeping and play areas. The cabinets in the care and play areas are specifically designed to meet the needs of the young target group and their carers. In contrast to the existing building, where the façade has an eclectic feel due to the use of numerous different materials and shapes, just one of the existing façade materials was chosen for the extension – façade tiles, which cover the new part of the building. As a result, the extension forms a clear break with the existing structure, but refers to it in terms of material and colour choice.

Extension of a child day care centre

Kollegestraat 120
2440 Geel
BE
ASSAR LLOX ARCHITECTS
Kinderdagverblijf ‘De Augustientjes’ NPO
Health & Wellness
Achieved
2016
2017
240 m2
Structural engineer: Fraeye & Partners
Building services: Botec
Safety coordination: Bovex
General contractor: Dillen Bouwteam

Clearfix